Motor tour 2021

(Geschreven door: Ton W.)
Ten gevolge van de corona/covid-19 beperkingen is het ons helaas niet gelukt om al in het voorjaar van 2021 een motorrit rijden. Gelukkig lukte het ons wel om eind september 2021 een paar dagen te gaan toeren. Dit keer hebben we voor het noorden van Duitsland gekozen.

Dag 1, donderdag 23 september
We rijden de A7 tot aan Duitsland, maar helaas bij de laatste splitsing ging het mis. Kleine omweg alvorens we Duitsland binnen rijden. Hotel Friesenhof in de regen.Plan was om gelijk binnenwegen te rijden maar de - op de Garmin - gemaakte route liep helaas iets anders. Rond lunchtijd vinden we een wegrestaurant waar we ons genoeg doen aan een ‘Strammer Max’. We vonden Hotel Friesenhof in het Duitse plaatsje Varel. In dat plaatsje hebben heerlijk gegeten bij een Balkan restaurant. Vandaag hebben we al met al toch 466 kilometers gereden.

Dag 2, vrijdag 24 september
Wij reden door een zeer afwisselend landschap met veel oude boerderijen en links en rechts glooiende heide gebieden. Met een best wel grote veerpont steken we de Elbe over. Plan was om richting Denemarken te rijden maar op de boot even goed naar de kaart gekeken en besloten om de route wat in te korten. Onze motoren voor Hotel Waldhalle.Denemarken hebben we dus niet gehaald. Laat in de middag nog een echte Imbis gevonden waar we ons tegoed deden aan de - als we in Duitsland zijn altijd verplichte - Bratwurst. Overnachting gevonden in Hotel Waldhalle te Molln waar Kalbs leber op het menu stond. We sluiten deze toch weer bijzondere dag af en nemen een biertje extra. Deze dag weer iets meer dan 500 kilometers gereden.

Dag 3, zaterdag 25 september
Vandaag rijden we in eerste instantie richting Goslar hoofdstad van de Harz. Onze motoren bij Hotel Sud.De weg is afwisselend van oude boerderijen naar moderne boerderijen. Mooie bochten en ruime vergezichten. In het centrum van Goslar op het terras drink ik een alcohol vrij biertje en Henk een glas cola. Hier besluiten we om de navigatie op Paderborn te zetten alwaar we aan het einde van de dag een overnachting vinden in Hotel Sud.

Dag 4, zondag 26 september
Deze dag als vorige laatste dag route en op naar huis, mooi op tijd thuis. Totaal de afgelopen 4 dagen totaal weer 1725 kilometers gereden. Op naar 2022.