Je moet toch iets

Augustus 2020
Eerder had ik mijn zinnen al gezet op de Lego Technic set voor de Liebherr R9800 graafmachine (42100). Een in 2019 uitgekomen verschrikkelijk mooie en complete set met onder andere in totaal 7 motoren die via de CONTROL+ (infrarood) besturingsmogelijkheden bediend worden. Die set moest ik ook hebben maar met een adviesprijs van rond de € 450,00 was deze set echter ook voor mij nog wel wat te begrotelijk. Omdat de prijzen van de sets bij de diverse leveranciers nog wel een kunnen wijzigen heb ik mij aangemeld bij de site BrickWatch NL (een aanrader) om mij te waarschuwen wanneer de set ergens een prijs zou hebben van rond maar het liefst onder de € 300,00. Begin van deze maand was dat het geval en is direct de set besteld.

Ook nu weer kan ik mij maar slecht inhouden en heb ik feitelijk in een (1) dag al weer te veel afgebouwd. Het is ook zo mooi om te doen. Je kan via YouTube al voldoende filmpjes zien van enthousiastelingen die de Liebherr 9800 onder het toezicht van een camera afbouwen, daar zal ik jullie niet mee vervelen. Op mijn site toch wel een aantal foto’s van de diverse stadia van (af-)bouw. Dat kon ik niet laten. 🙂

Je gaat hier dus meer van zien.

Maart 2020
Corona (Covid-19)  is net actueel dus thuisblijven is het devies. Tijd voor om iets ander te proberen dan direct de aankoop van een Lego Technic set/doos. Op zoek naar een nieuw project kwam ik eerder al op de site van CustomBricks (CB) de bouwbeschrijvingen tegen voor een dolly en een dieplader (oplegger) die goed passen bij de Mack Anthem.

Je koopt bij CustomBricks dus niet een complete set maar – slechts – alleen de bouwbeschrijving en indien gewenst daarbij ook een stuklijst voor de noodzakelijke onderdelen. Een voordeel van de aanschaf van die stuklijst is wel dat je die dan weer kan gebruiken om direct (als is dat het is wel een beetje lastig/ingewikkeld) de steentjes te bestellen via een internet site. Ja, want die heb je natuurlijk ook nodig. Al met al dat toch wel een duur stuntje/probeersteltje geweest. 🙁

Ondanks dat ik ook de bouwbeschrijving (in .pdf formaat) en de stuklijst voor de dieplader had besteld heb ik tot op heden alleen nog maar de dolly daadwerkelijk gebouwd. De dieplader moet dus nog komen. Al met al, bouwbeschrijving, stuklijst en onderdeeltjes zijn ten opzichte van het resultaat toch wel iets te duur te noemen. De daadwerkelijke bouw van de dieplader is misschien toch iets voor later, mogelijk tot bij een volgende verjaardag.

Januari 2020 (III)
Ja, ja, er is een groot verschil in ‘zeggen en doen’. 🙂 Was ik er bij het unboxen van overtuigd dat ik de bouw zou bijhouden en met regelmaat de vorderingen op deze site zou bijhouden. Daar is echt NIETS van gekomen en weer in mijn jeugdige enthousiasme is de Mercedes Benz Arocs 3245  ruim binnen de met mijn vrouw afgesproken tijd afgebouwd. Dit zelfs inclusief het achteraf aanbrengen van de – extra aangeschafte – verlichting specifiek voor deze auto. Weer een machtig mooi project waarvan hieronder een eenvoudige foto van het eind resultaat. 

Wat de verlichting betreft; die komt net als de set voor de Mack van Light my Bricks. Mogelijk is het niet de goedkoopste verlichtingsset maar ik vond het wel de mooiste. Zeker de zwaailampen op de cabine, door de combinatie van meerdere ledjes geeft het echt het effect van twee ‘draailampen’ en niet van een eenvoudig knipperlichtjes. Nee, het zijn echt top setjes. De verlichting vanLight my Bricks heb ik namelijk ook gebruikt bij de eerder gebouwde Mack

Januari 2020 (II)
De bouw van de Mack Anthem was voor mij zo overweldigend plezierig dat ik het niet kon laten vrijwel direct, de Mack was eigenlijk nog niet helemaal gereed, het volgende Lego Technic bouwpakket aan te schaffen. 

Het is de Mercedes Benz Arocs 3245 geworden. Een pakket met 2.793 onderdelen en mijn eerst kennismaking met de Lego +Power Functions en het Legio Pneumatic System V2.
Deze keer zal ik echt trachten de bouw wat beter bij te houden. Het is een zg. ‘2-in-1 model:’ en kan dus worden omgebouwd tot een Mercedes-Benz vrachtwagen met aanhanger.

Januari 2020 (I)
Vandaag toch ook maar even voor mijzelf, via internet, de Mack Anthem besteld met additioneel de bijbehorende verlichtingsset en de bouwbeschrijvingen voor een dolly en een extra (dieplader) oplegger.

Ik had eerder toegezegd de bouw een beetje bij te houden maar ik was iets te enthousiast en heb de truck (weer) veel te snel afgebouwd. Onderstaand het resultaat waarbij vermeld dat de trailer later in beeld zal komen. De trailer wacht namelijk nog op z’n verlichting.

De Mack Anthem trekker, een prachtig model om te bouwen en te bewonderen.

Wordt dus, voor wat betreft de toevoeging van de bijbehorende container trailer, vervolgd.

December 2019
Onder het motto van ‘je moet toch iets‘ heb ik inmiddels ook weer de verzameling technisch Lego, dat is achtergebleven na het vertrek van de kinderen, van zolder gehaald en in elkaar gezet. De bouw van de ‘oude’ Lego Technic voertuigen gaf mij zo veel plezier dat wij – mijn vrouw en ik – besloten hebben de voertuigjes in elkaar te laten en netjes te etaleren in de logeerkamer. Natuurlijk dan wel alleen de voertuigjes die – geheel volgens de instructies – gereconstrueerd konden worden. De totale verzameling van losse Lego Technic onderdelen was namelijk in een (1) grote box bewaard en dit dan met een beperkt aantal bijbehorende instructie boekjes. Onderstaand de voertuigen zoals ze door mij in elkaar zijn  gezet.

Voor de kleinkinderen is nog een grote hoeveelheid losse onderdelen van Lego Technic beschikbaar en samen met het gewone Lego kunnen ze hun fantasie de vrije loop laten.

Links de creatie van Jackie (4j) en rechts de productie van Jools (net 3j). 🙂

Klik hier om terug te keren naar de start pagina.