De motor

Na de (klein-)kinderen is het toch echt wel mijn dingetje. Wat is er niet mooier dan, het liefst in een kleine groep van gelijkgestemde, een motortrip te maken? Het mag een dagtrip zijn maar ook zo een trip van een paar dagen, een week of zelfs langer. Als het maar gaat om gezellig en veilig te rijden over bochtige wegen met mooi uitzicht. En die trips zijn in de diverse jaren zeker gemaakt. Kies, in de submenu’s onder ‘Verslagen’, of klik hier, en kies een jaartal en er wordt je een impressie gegeven van de in dat jaar gemaakt trip(s). Klik hier en vindt onze ideeën en voorbereidingen voor de motor trip medio 2019.

Vanaf begin 2021 ben ik de trotse bezitter van een Honda NC750X DCT 2021 (DCT staat voor ‘dual clutch transmission‘). Een populaire motorfiets van het type “allroad” en die dan met een automatische versnelling. Inderdaad, op deze motorfiets ontbreekt de koppelingshandel en het versnellingspendaaltje. Deze motorfiets heeft de rijeigenschappen van een echte allroad maar dan met schakelgemak. Indien je toch zelf de controle wenst te houden op de schakelmomenten dan kan dat gewoon met de zg. ‘flippers’ op het linker handvat. Deze motor heb ik gekozen voor zijn wat lagere opstap en zit, zijn (aanzienlijk) lichtere gewicht dan de motor die ik hiervoor had en omdat hij mij tijdens het rijden – door zijn automatische transmissie – meer rijgemak geeft. Samen met wat extra accessoires, zoals een verhoogd scherm, beugels met mistlampen en zijkoffers naar mijn idee een echte aanrader voor meerdere motorliefhebbers.

BMW R1150GS AdventureNa eerder diverse type BMW’s te hebben gehad, waar onder een R65, een K75, een K100 en zelfs ook een K1100LT heb ik vanaf 2004 tot begin 2021 een prachtige BMW R1150GS Adventure gehad. Vanaf dag één was ik echt super trots op die ‘black beauty’. Mijn BMW R1150GS Adventure beschikt later dan misschien niet meer over het mooiste uiterlijk maar door gebruik wordt niets echt mooier en ik heb deze motor toch echt gekocht om te gebruiken en dat laatste was te zien.

Klik hier om terug te keren naar de start pagina.