Motor tour 2011

Wat voor 2011 eerst alleen een plan was is ook zo uitgekomen. Half juni is inderdaad het grootste deel van de hieronder aangegeven en voortreffelijke uitgezette route gereden.

Uiteraard zijn we weer in Valkenburg geëindigd en daar blijven "hangen". Ik nemen aan dat de route vanuit Valkenburg naar huis door een ieder eenvoudig gevonden kan gevonden.

Wat René en Ton zich - ook na jaren - nog direct van deze motor trip zullen blijven herinneren is het volgende 'avontuur'.

René vertelt: "Nabij het plaatsje Steinwiesen in het Thüringer wald kwamen wij dit Gasthaus - Pension Erlabruck tegen dat midden op een kruispunt lag. Er was genoeg plaats om te slapen dus waarom niet en zo te zien waren we de enige gasten en na wat biertjes gedronken te hebben vroegen we om de menukaart, de eigenaresse vertelde ons dat ze maar één menu had namelijk schweinehaxe , waarop Ton antwoordde: 'klinkt niet verkeerd 4x schweinehaxe bitte'.

Eindelijk na een uur kregen we het eten en wat het nu precies was wist niemand. Het zag er naar uit dat ze na de oorlog geen klanten meer hadden gehad en het vlees van toen even snel uit de vriezer had gehaald. Er lag ook nog iets van een bolletje aardappelpuree bij waarvan Ton als eerste een hap nam en direct zij: 'gadverdamme niet te vreten'.

De eigenaresse, een grote chagrijnige Oost-Duitse vrouw, kwam langs en vroeg aan Ton wat er aan de hand was, waarop Ton reageerde op zijn beste Duits: 'schmutzig'.

Haar ogen begonnen vuur te spuwen en even dachten we die gaat Ton slaan. We kregen ook gelijk geen bier meer en van ellende zijn we maar een boswandeling gaan maken."  🙂

Voor de echt geïnteresseerde: Op intranet is over deze 'tent' niets meer te vinden. Het enige wat ik heb kunnen vinden is dat op dezelfde locatie nu Restaurant Zeus is gevestigd.